Notícies

Cinquena edició de les HP CodeWars

El passat dissabte 2 de Març es va celebrar al centre internacional d'HP a Sant Cugat la cinquena edició de les HP CodeWars; una competició de programació que reuneix a més de 300 estudiants d'entre 14 i 18 anys, procedents de més de 75 escoles de C

08 de març de 2019 | Notícies

El passat dissabte 2 de Març es va celebrar al centre internacional d'HP a Sant Cugat la cinquena edició de les HP CodeWars; una competició de programació que reuneix a més de 300 estudiants d'entre 14 i 18 anys, procedents de més de 75 escoles de Catalunya.

L'objectiu d'aquesta competició és recolzar els esforços dels centres educatius per formar als joves estudiants en les carreres STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), així com donar recursos als nous talents emergents.

Aquest any, tres estudiants del cicle de Sistemes Microinformàtics i Xarxes del centre Jaume Viladoms han participat en aquesta competició que reuneix el talent arreu de Catalunya. Durant tres hores, els alumnes van haver de resoldre un seguit de problemes matemàtics emprant els seus coneixements en llenguatges de programació com Java, C++ i Python.

Paral·lelament els professors acompanyants van poder gaudir d'una jornada de conferències i taules obertes. Aquest any HP ha volgut fer inferència en la bretxa de gènere existent en les carreres STEM i les noies, i els esforços de les escoles i la companyia per trencar amb aquesta inèrcia. En aquesta via es va parlar de les iniciatives de moltes escoles en incorporar la programació a totes les etapes de manera transversal. També es va crear un fòrum on tots els docents van poder intercanviar les experiències i iniciatives dels seus centres.

La jornada va finalitzar amb un dinar a l'aire lliure acompanyat de música i jocs, una emocionant entrega de premis, i un seguit d'activitats finals, com la visita per les instal·lacions d'HP, la mostra de productes informàtics de l'empresa, o les orientacions professionals de mà dels enginyers de la companyia.