Notícies

Sortida a CIPO

Fa unes quantes setmanes vam marxar el grup de 1r d’APD a CIPO. Estàvem tots molt il·lusionats per conèixer aquest lloc, quan vam arribar, a l’entrar vam veure a un usuari amb Síndrome de Down al pati, es veia molt enfadat i vam preguntar per què

18/04/2017 | Notícies

Fa unes quantes setmanes vam marxar el grup de 1r d’APD a CIPO. Estàvem tots molt il·lusionats per conèixer aquest lloc, quan vam arribar, a l’entrar vam veure a un usuari amb Síndrome de Down al pati, es veia molt enfadat i vam preguntar per què estava al pati. Ens van explicar que a vegades tenen una conducta inadequada i els “castiguen” allà, bé, deixen que es tranquil·litzin una mica. Abans d’entrar a les instal·lacions una noia ens va explicar en què consistia CIPO: tracta amb persones que pateixen una discapacitat intel·lectual i Síndrome de Down. Aquests usuaris poden entrar al centre quan ja tenen els 18 anys, representa que a aquesta edat ja han finalitzat els seus estudis. Ens van explicar quins serveis oferien, nosaltres pensàvem que els usuaris estarien en una fàbrica treballant, però fan més que això. Tenen tallers de teatre, jardineria, coral, informàtica i tallers d’ocupació terapèutica. En aquests tallers ocupacionals fan taller d’empaquetar plastilina o treure les peces de la pistola de silicona. Al lloc de la fàbrica, el que es realitza és empaquetar peces de la plastilina, empaquetar plàstics de protector de telèfon i hi ha una trituradora molt gran per les empreses que volen destruir grans documents. Tots els usuaris no utilitzen suports, però n’hi ha que sí que n’utilitzen: vam veure que portaven cadires de rodes, ulleres adaptades, audiòfons, a les classes dels tallers hi havia pictogrames, però el producte de suport que més ens va impactar va ser un teclat d’ordinador amb les lletres més grans del que estem acostumats i amb colors diferents a cada tecla.

A més, aquests usuaris disposen de cases llars. Per accedir a les cases llars has de ser usuari de CIPO. I per últim dins de CIPO hi ha un grup que s’anomena “sèniors”, són els usuaris majors de 65 anys.

Al principi de començar la sortida tots estàvem molt nerviosos perquè no sabíem quines serien les reaccions dels usuaris ni les nostres. Finalment tots vam sortir molt contents, amb alegria i amb ganes de tornar a anar-hi, ja que vam preguntar el tema de pràctiques a CIPO. Tots seguim amb ganes de tornar, va ser una experiència única i fantàstica, ja que tots els usuaris ens van tractar amb alegria i tots eren molt simpàtics.

 

ANNA MARIA SOLEY APD1