Notícies

Sortida d'APD1 a CIPO

Aquest centre es especialitzat per persones amb discapacitat intel·lectual. Primer de tot ens van fer una petita xarrada, explicant-nos com treballava aquest centre, les activitats i sortides que feien, les edats amb les que es pot començar a anar-hi, p

18/02/2016 | Notícies

 

POTSER EL QUE HAS COMPRART HO HAN FET A CIPO

El centre CIPO, es on vam fer la nostre segona visita, el dia 18 del passat Febrer. Aquest centre es especialitzat per persones amb discapacitat intel·lectual.

Ara ja sabíem l’horari dels autobusos, i aquest cop no va ploure, així que no vam tindre cap problema amb el transport.

Quan vam arribar, vam anar a una placeta a prop del centre on vam poder esmorzar.

Un cop vam esmorzar, vam entrar dins del recinte de CIPO i ens vam separar en dos grups per fer la visita.

Primer de tot ens van fer una petita xarrada, explicant-nos com treballava aquest centre, les activitats i sortides que feien, les edats amb les que es pot començar a anar-hi, per  quin col·lectiu va destinat etc.

Seguidament vam entrar per començar la visita per dins del centre, on vam poder conèixer les diferents tasques que es feien allà.

Les persones amb un grau de diversitat més gran, estaven en unes sales fent muntatges de unes peces, que més tard es vendrien a les botigues.

També feien manualitats, com ara espelmes de diferents colors i olors, llibretes, llapis, mosaics... Aquestes manualitats les feien, tant per decorar el centre, com per vendre-les a fires, mercats, concursos o la pàgina web.

La noia que ens va fer la visita ens va explicar que, cada any participaven fent figures de “Goma eva” al “Fira Nuvis de Sabadell”, i també participaven en el concurs de postals de nadal de l’Ajuntament de Sabadell.

Després, una altre noia, ens van ensenyar, la aula d’informàtica, la zona de les rentadores, el menjador, i  la zona de “Fàbrica”, on  les persones amb una discapacitat intel·lectual més lleu treballaven.

Hi ha dos tipus de feina: els que treballen de jardiners; tenen una zona amb tota la maquinària necessària per arreglar els jardins, parcs, netejant poliesportius etc.

Te’n recordes de petit quan jugaves amb la plastilina, el fang, i pintaves amb Plastidecors? Dons a l’altre feina que fan a CIPO es plastificar els instruments per modelar el fang, les lletres “L” del cotxe, empaquetar els Plastidecors, la plastilina, les peces que els seus companys han muntat prèviament etc.

Les persones que treballen, no fan sortides, però si que reben un sou pel seu esforç i feina, també tenen un horari, i a una persona que els ajuda i supervisa.

En aquesta visita vam  poder veure com treballen les persones amb diferents graus, de discapacitat intel·lectual, a més van ser molt agradables, alegres i somrients. Ens va agradar molt aquesta sortida.