Notícies

Xerrada sobre el procés d’exportació de l’empresa Realplast

Va venir al nostre centre en Jordi Romera, cap de logística de Realplast (Reciclaje i almacenaje de materias plásticas) per fer-nos una xerrada sobre el procés d'exportació als alumnes de 2n de Finances.

19 de gener de 2018 | Notícies

 

 

 

 

El passat 14 de desembre va venir al nostre centre en Jordi Romera, cap de logística de Realplast (Reciclaje i almacenaje de materias plásticas), per fer-nos una xerrada sobre el procés d'exportació als alumnes de 2n de Finances. Realplast és una empresa que col·labora amb l'escola en la Dual.

En Jordi al ser el cap de logística, és l'encarregat principal de gestionar totes les entrades i sortides de material de l'empresa, així com l'encarregat d'assegurar que totes les mercaderies que venen arribin en perfecte estat al client final.

Va començar la xerrada fent una breu introducció de l'empresa, ens va explicar que Realplast és una de les empreses líders en el mercat espanyol en la gestió de residus plàstics i reciclatge de plàstic. Perquè això sigui possible l'empresa ha anat expandint-se a un ritme molt ràpid, gràcies que es van adherir ràpidament al mercat internacional, aconseguint tenir 1/3 part de les seves vendes fora d'Europa.

A partir d'aquest punt ens va començar a explicar un dels termes més importants en el comerç internacional com són els Incoterm, a continuació els diferents tipus de transports que utilitza la seva empresa per fer les exportacions, des d'un contenidor marítim fins a un simple tràiler. Després d'això ens va fer un breu resum dels documents més importants a l'hora de fer una exportació, com simple albarà o un contracte de venda, o documents més complicats i molt importants en el comerç internacional com un DUA (Document únic administratiu) o una confirmació de booking.