Projecte Educatiu de Centre

EL MODEL EDUCATIU

 

MISSIÓ:

Formar, orientar i acreditar, treballant en equip, els nostres alumnes d’ una forma integral, sense exclusions socials ni culturals, amb especial atenció a la diversitat, d’acord amb els objectius i finalitats desplegats a les lleis educatives i la identitat pròpia de la nostra escola, per tal que assoleixin, amb l’estreta col·laboració dels pares/mares, els coneixements, les habilitats, les actituds, els valors i les competències bàsiques i professionals, que facilitaran el seu desenvolupament integral com a individus a la Societat.

Ens comprometem a formar, orientar i acreditar els nostres alumnes de manera integral, fomentant el treball en equip i garantint la inclusió social i cultural, amb una especial atenció a la diversitat. Això ho fem d'acord amb els objectius i finalitats establerts en les lleis educatives i la identitat pròpia de la nostra escola. Treballem perquè els alumnes, amb la col·laboració activa dels pares i mares, assoleixin els coneixements, habilitats, actituds, valors i competències bàsiques i professionals necessàries per al seu desenvolupament integral com a individus dins la societat.

Paral·lelament, busquem la plena satisfacció de les persones usuàries implementant un procés de millora contínua en el nostre sistema de gestió de qualitat, d'acord amb la normativa ISO 9001:2015 i en estricta observança dels requisits legals

VISIÓ:

L’escola Jaume Viladoms vol ser un centre compromès permanentment amb la millora de la qualitat dels seus serveis educatius, arrelat a Sabadell i a la Comarca del Vallès Occidental, i per tant, al seu teixit social, cultural i empresarial. Pretenem ser un centre compromès amb les persones i els seus interessos en matèria educativa, referent en el nostre territori, que treballi per l’equitat, i la inclusió i per a què els nostres alumnes siguin persones responsables, competents i d’esperit crític i que contribueixin al progrés i desenvolupament de la nostra societat.

 

VALORS QUE ES PROPOSA ASSOLIR EN LA FORMACIÓ DE L’ALUMNE:

 

1. Promoure una societat democràtica, plural i responsable.

El Centre porta a terme la seva activitat dintre dels valors, normes i actituds propis d’una societat democràtica, plural i solidària, respectant la diversitat cultural, ideològica i política dels membres de la comunitat escolar. 

2. Respecte a la diversitat. No discriminació per raons de raça, sexe, religió i/o estrat social.

Com a escola, ens proposem el foment de la no discriminació per raons de sexe, raça, cultura, religió, estrat social o ideologia. L’educació en el respecte dels drets i llibertats fonamentals, en la igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones i en la igualtat de tracte i no discriminació de les persones amb diversitat funcional.

L’escola es declara no confessional i respectuosa amb totes les religions.

3. Compromís amb les arrels culturals pròpies de la nostra societat.

L’escola es defineix com a catalana i, per tant, la comunicació oral i escrita en l’àmbit docent i administratiu és en català.

Reconeixerà, com un element enriquidor de la societat, la formació en el respecte i reconeixement de la pluralitat lingüística i cultural de Catalunya, Espanya i Europa, i de la interculturalitat.

Fomentarà la capacitació per la comunicació en la llengua castellana i catalana, i en una o més llengües estrangeres.

4. Recerca de la innovació i el desenvolupament sostenible de l’entorn.

L’escola estimularà el coneixement de les noves tecnologies i els avenços científics i culturals. Es tindrà en compte una educació que fomenti el respecte a l’equilibri ecològic i mediambiental. 

5. Fomentar la formació integral de les persones al llarg de la seva vida.

L’escola valora la formació global de l’alumnat com a membres actius de la nostra societat més enllà de donar a conèixer uns conceptes o unes destreses als estudiantsL’escola estimularà el coneixement de les noves tecnologies i els avenços científics i culturals. Es tindrà en compte una educació que fomenti el respecte a l’equilibri ecològic i mediambiental. 

6. Reconeixement de la família com un pilar fonamental de la educació.

La participació de les famílies és imprescindible per assolir els millors resultats educatius en el Centre i contribuir a la millor integració escolar i social de l’alumnat. Per això fomentem la col·laboració de les famílies en l’elaboració de plans de millora de cada alumne generant un ambient d’afecte i confiança entre educadors, alumnes i pares/mares.