Notícies

Visita a Sabadell Gent Gran

Els alumnes del primer curs del CFGM d’APD vam anar a visitar el centre Sabadell Gent Gran. Vam arribar tots una mica nerviosos ja que era de les primeres sortides realitzades

17/03/2017 | Notícies

Els alumnes del primer curs del CFGM d’APD vam anar a visitar el centre Sabadell Gent Gran. Vam arribar tots una mica nerviosos ja que era de les primeres sortides realitzades, a l’arribar, ens vam adonar de què la residencia era molt gran i que la porta d’entrada no tenia timbre, ni tenia res que et pogués impedir sortir o entrar. Uns dels motius de sentir-te com a casa i que sigui molt més acollidora que qualsevol altre amb reixes per tot arreu.

Ens vam esperar a recepció a què vinguessin a buscar-nos per fer-nos una introducció sobre la residencia, ens van venir a buscar i vam entrar a una sala on ens van explicar detalladament vàries coses sobre la residència. Ens van informar de què la residència pertany a l’organització sanitària del Parc Taulí, com també pertany el centre de dia i els apartaments per a la gent gran que tenen. Ens van donar l’opció a la visita de conèixer la vida quotidiana d’aquest col·lectiu, i també conèixer les instal·lacions com el gimnàs, la perruqueria, la sala d’oci, el pati, les terrasses, la sala dels treballadors, el menjador... En cadascuna d’aquestes sales vam poder mantenir contacte amb els residents que hi havien per allà. A la planta baixa, al pati, vam estar parlant amb varis residents molt simpàtics que ens va convidar a venir a l’estiu a banyar-nos amb ells a la piscina.

Un altre apartat són els apartaments, ens van ensenyar les diferents plantes que hi havia amb la petita curiositat que no sabíem que per cada planta en contes de ser la planta 2, era carrer Joan Primer (per exemple), ens van mostrar que intentaven afavorir la major independència de l’usuari possible i que estava totalment adaptat per qualsevol diversitat, ens van comunicar que les habitacions tenen com objectiu facilitar la vida comunitària a la residència i la integració social. Durant la visita, gairebé a l’hora de marxar, van començar a seure als usuaris perquè s’apropava l’hora de dinar. A la xerrada d’informació que va haver abans, després i durant la visita, vam compartir moltes preguntes ja que no sabíem moltíssimes coses i teníem molts dubtes de funcionament, com per exemple el règim de visites de la residència que en aquest cas és inexistent, la diferència entre un resident de centre de dia, de casa llar i de resident a la residència, si podien mantenir algun tipus de relació si sorgia l’amor entre residents, si els autoritzaven a tenir trobades, si podien portar objectes personals de les antigues vivendes, el temps entre que es demana informació fins que ingressa l’usuari i moltes preguntes més, ens van informar també de què ells tenien com a última opció el tema de les contencions, és més, intentaven ni fer-lo servir ja que hi ha moltes altres mesures abans d’això, ens van explicar la funció que tindrem en un futur i ens van guiar bastant en el sentit de què no sabíem que ens podríem trobar el dia de demà, però ara ja tenim una idea en ment, més o menys, gràcies a l’oportunitat d’oferir-nos el temps i la dedicació de la visita, van ser molt amables i ens van explicar clarament com seria el nostre ofici allà, agraïm el grup d’APD1 del Jaume Viladoms la visita realitzada i esperem realitzar més sortides en centres així. Gràcies. Carla Chavarrías APD1.